Kā klāsim galdu Ziemassvētkos?

Kā lai Ziemassvētkos pasniedz vakariņas, lai tās tik tiešām radītu svētku noskaņojumu? Izrādās, ja zina kā to darīt, tas nemaz nav sarežģīti. Lai izrotātu galdu, nevajag to visu, piebāzt pilnu ar šķīvjiem uz kuriem būs dārgas delikateses, pietiks ar to, ja jums ir laba gaume un kaut mazliet fantāzijas.

Lai vakariņas, tik tiešām, radītu svētku sajūtu, vajag pareizi noformēt galdu, bet lai to izdarītu, īpaši daudz, nekas nav vajadzīgs.

Sāciet galda servēšanu ar galdautu. Priekšroku dodiet baltiem galdautiem ar rakstiem, tādā paša tonī iegādājieties arī salvetes.

Pacentieties noformēt galdu noteiktā krāsu gammā, lai tas izdotos, izmantojiet divas pamatkrāsas, piemēram, baltu un sarkanu, baltu un zilu, vai sarkanu un zaļu, u. t. t. Sameklējiet pieskaņotus traukus, tiem toņiem, kurus izvēlējāties, galdautam, salvetēm un galda dekoriem arī jābūt tādos pašos toņos.

Lai radītu īpašu svētku noskaņojumu, galda vidū vajag novietot kompozīciju no egles zariem. Lai to izdarītu, jūs varat izmantot egles zariņus, no kuriem varat izveidot vainagu. Egļu vainagu var izrotāt ar čiekuriem, mazām egles mantiņām žāvētiem augļiem, sausiem ziediem, u. c. Tāda kompozīcija, piešķirs īpašu svētku noskaņojumu.

Lai piešķirtu svētkiem vairāk svinīguma, varat galda servēšanai izmantot metāla priekšmetus, piemēram, tas var būt skaists trauks priekš augļiem vai spainītis priekš ledus.

Tukšos šķīvjus, pirms vakariņu pasniegšanas, var izrotāt ar mazu egles zariņu, ar čiekuru, miniatūru egles mantiņu vai svecīti, kura ir ievietota metāla svečturī. Vēl varat skaisti salocīt linu salveti, noformēt to ar lentu un novietot šķīvja centrā.

Pa visu galdu var novietot mazas eņģeļu figūriņas un apelsīnus vai mandarīnus, kuru miziņā jau laicīgi ir ievietotas krustnagliņas vai vaniļas pāksts. Šajā gadījumā, jūsu svētki būs ne tikai skaisti, bet arī smaržīgi.

Ziemassvētki, tiek uzskatīti par visbrīnumainākajiem svētkiem, tāpēc būs ļoti skaisti, ja jūs savu galdu rotāsiet ar neskaitāmi daudz dekoratīvajām svecēm. Tās var novietot starp ēdieniem vai arī novietot visas vienā vietā. Ļoti skaisti izskatīsies arī peldošas sveces, kuras var ievietot stikla traukā ar ūdeni.

Vakariņu laikā var izmantot ļoti maz elektriskā apgaismojuma, bet uzsvaru likt uz sveču gaismu.

Par galveno Ziemassvētku ēdienu tiek uzskatīts cepetis (te nu katrs izvēlas to, kas viņam vislabāk garšo). Arī salātus un uzkodas, katrs gatavo pēc savas izvēles, bet noteikti tādus, kuri garšo vislabāk. Bet, ēdiena pasniegšanas veidu būtu vēlams mainīt un padarīt mazliet neparastāku. Piemēram, salātus var pasniegt egles formā, bagātīgi apbērt ar dillēm, bet no granātābola sēkliņām izveidot salātu eglītei miniatūrus rotājumus. Vēlams, būtu izrotāt visus ēdienus ar zaļumiem vai no dārzeņiem veidotiem rotājumiem. Jūs jau laicīgi varat internetā sameklēt informāciju, kā to izdarīt vislabāk, kā arī smelties idejas svētku ēdieniem. Pacentieties katru ēdienu izrotāt tā, lai tas izskatītos neparasti un efektīvi.

Lai svētku vakariņas izdotos, ir vajadzīgs mazliet izdomas un liela vēlme radīt svētku sajūtu.