5 pasaules labākie šefpavāri

Šefpavārs ir restorāna virtuves saimnieks. Lai nokļūtu šādā statusā pavāriem bieži nākas veikt garu un sarežģītu ceļu dažādajā ēdienu pasaulē. Tikai meistarīgākajiem izdodas piesaistīt klientus ar gardiem ēdieniem un iegūt pasaulē atzītu slavu. Kad meistara darbs tiek atzinīgi novērtēts, šie kulinārijas eksperti bieži vien mēdz atvērt paši savus restorānus. Pasaules labākie šefpavāri ir nākuši no dažādām pasaules vietām un viņu dzīves stāsti ir dažādi, bet viņus visus vieno viena lieta – mīlestība pret savu darbu. Labākie pasaules šefpavāri ir novērtēti pēc atpazīstamības, profesionāla novērtējuma un klientu atsauksmēm.

Emerils Lagasse ir amerikāņu šefpavārs ar franču un portugāļu izcelsmi. Viņš ir atvēris vairākus restorānus ASV un pasaules dažādība ir jūtama ne tikai viņa asinīs, bet arī kulinārijā. Šis amata meistars ir saņēmis dažādus apbalvojumus par savu īpaši ēdiena gatavošanas veidu. Tāpat viņu varētu nosaukt par vienu no pelnošākajiem šefpavāriem pasaulē. Emerila Lagasse restorānu peļņa gadā sasniedz pat 150 miljonus ASV dolāru.

Ja jūs esat Francijā, tad pamēģiniet ēst kā francūži un jūs vairs nekad negribēsiet ēst citās valstīs gatavotos ēdienus. Ja rodas iespēja baudīt Francijas kulinārijas tēva Pola Bokūza gatavotu maltīti, tad visticamāk negribēsies ēst nevienu citu francūžu ēdienu līdz nākamai maltītes reizei pie šī šefpavāra. Viņš ir labākais franču virtuves pārstāvis un viņa vārds visbiežāk tiek saistīts ar gatavošanas veidu Nouvelle Cuisine. Viņš ir zināms arī kā vairāku pasaulē zināmu šefpavāru skolotājs.

Volfgangs Puks ir austrāliešu šefpavārs, kurš savā ēdienkartē apvieno pilnīgi visas pasaules virtuves elementus. Viņš lieliski ir spējis apvienot amerikāņu ēdienu gatavošanu apvienot ar francūžu, Āzijas un Kalifornijas ēdienu gatavošanas elementiem. Viņš pavārmākslu ir mācījies jau kopš bērnības, kad viņš iedvesmojās no savas mātes un šobrīd viņš tiek uzskatīts par pelnošāko pavāru pasaulē.

Marko Pjērs Vaits ir britu kulinārijas slavenība. Tieši viņš bija pirmais, kurš ieviesa daudzas idejas saistībā ar mūsdienu virtuvi un maltītēm, tādēļ viņu mēdz dēvēt par mūsdienu virtuves krusttēvu. Viņš arī ir jaunākais šefpavārs (33 gadu vecumā), kurš saņēmis Michelin kvalitātes zīmi. Viņš, atšķirībā no daudziem citiem pavāriem, uzskata, ka panākumus var veidot tikai daloties. Tādēļ viņš ir bijis skolotājs tādiem meistariem kā Kērtisam Stounam un Gordonam Remzijam.

Par pasaules labāko šefpavāru nereti tiek uzskatīts skots Gordons Remzijs. Viņa sapnis kļūt par profesionālu futbola spēlētāju nepiepildījās, bet viņš atrada savu aicinājumu kulinārijas jomā. Viņš ar visiem saviem restorāniem kopā ņemtiem ir saņēmis 14 Michelin zvaigznes, kas ir augstākais rādītājs pasaulē. Viņa ēdienu baudītāji apgalvo, ka viņš prot atrast harmoniju un gatavot maltīti tā, kā to vienmēr vēlas klienti. Gordons Remzijs ir pazīstams ar saviem kulinārijas televīzijas šoviem, kuros viņš pat dažreiz ar izteikumiem ir pratis saraudināt savus mācekļus. Neskatoties uz to, viņam ir pietiekami lielas prasmes, lai pēc iespējas labāk apmācītu jaunos pavārus.